In Kaatjes Keuken

drs. Karen den Dekker
Genoenhuizerweg 5
5663 PH Geldrop

06-14623233
inkaatjeskeuken@onsmail.nl
www.inkaatjeskeuken.nl

Ontmoet Karen op het platform

Bij In Kaatjes Keuken draait het om koken en eten door kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en/of ADHD. Het gaat om kookcoaching of het kan gaan om hulp bij het meer gevarieerd leren eten.

Koken
Kookcoaching leert jou plannen en organiseren op kookgebied. Kunnen koken en bakken is een belangrijke voorwaarde voor je zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Samen koken of voor een ander koken is een sociale activiteit die beroep doet op je inlevingsvermogen in anderen. Je komt er achter dat de kooktijden in een kookboek vaak niet kloppen!

Eten
Eetcoaching leert je in kleine stapjes om meer verschillende soorten voedsel te eten. Sommige mensen met autisme eten vaak hetzelfde of hebben weinig hongergevoel of juist geen rem. Dat komt mede doordat hun brein en zintuigen anders werken. Dat is een behoorlijke uitdaging!

Supermarktplanner
Heb je wel eens last van stress bij het koken? Raak je geïrriteerd door een onduidelijk recept of de indeling in de supermarkt? Vergeet je je portemonnee of kom je er tijdens het koken achter dat je iets vergeten bent te kopen? Kaatje zorgt er voor dat je relaxed kunt koken op je eigen niveau. Probeer Kaatjes gratis supermarktplanner.

Autisme en koken
Autisme en Koken. Kaatje is kookpedagoog, heeft veel ervaring met mensen met autisme, is gek op koken en dol op mensen die iets willen leren! En haar kookboek kreeg in 2011 niet voor niets een prijs van de Nederlandse kookboekenjury.

Aanmelden voor kooklessen

Kookgroepen voor kinderen met autisme
Koken is leuk! Je bent bezig met lekker eten en je leert kooktechnieken. Koken is hartstikke populair en sociaal. Als je kunt koken is het ook heel leuk om je vrienden of familie uit te nodigen voor een gezellige maaltijd of om je zelfgemaakte taart op te eten. Wat zullen ze smullen!

Koken met autisme is geen belemmering. Koken met autisme in Kaatjes Keuken is op een leuke manier je vaardigheden gebruiken.

Voor wie is de kookles bestemd?
Koken voor kinderen met autisme. Voor kinderen en jongeren tussen 6 en 25 jaar oud. In Kaatjes Keuken heeft zich gespecialiseerd in het koken met kinderen met autisme. Als jij een vorm van autisme hebt kan het moeilijker zijn om te plannen, lastiger om een recept te lezen en vervelender om nieuwe dingen te ontdekken. Kaatje leert je graag koken en ik wil je laten ervaren dat koken ook voor jou heel leuk (en lekker) is!

  • leren koken?

  • weten hoe je een recept moet vertalen naar acties?
  • kok worden?
  • nieuwe smaken proeven?
  • een keer wat anders doen dan gamen?
  • meer zelfvertrouwen krijgen?
  • nieuwe leuke mensen leren kennen?
  • niet met autisme maar met koken bezig zijn?
Bestel het boek hier

In Kaatjes Keuken Kookboek
Dit kookboek is ontwikkeld voor kinderen met autisme die voor hun ontspanning willen koken. Het is duidelijk, visueel gestructureerd, voorspelbaar en realistisch. Het kookboek bevat 20 recepten en een uitgebreide handleiding voor ouders en begeleiders om met autistische kinderen samen te koken. De handleiding bevat een scala aan tips voor volwassenen ten behoeve van het koken met kinderen met autisme. Dit kookboek is geschikt voor personen zonder kookervaring, die redelijk goed kunnen lezen en die steun hebben aan een aantal foto’s van het kookproces.

Het kookboek kan thuis, op een kinderkookschool, op school of bij een logeeropvang worden gebruikt.

In Kaatjes Keuken geeft sinds 2006 kookles en kookbegeleiding aan kinderen met autisme en/of ADHD. Samen aan de slag in de keuken, waar je stiekem een heleboel leert: over meten en wegen; over hoe je iets vraagt aan iemand; over hoe je proeft of er nog peper of zout bij de gerecht moet.

Persoonlijke kookbegeleiding
Kaatje komt graag bij jou aan huis voor persoonlijke kookbegeleiding met recepten die jou aanspreken. We spreken af wie de boodschappen doet. Afwassen doen we samen.

Kennismaken
Kom gerust eens kijken, er zijn genoeg mogelijkheden om kennis te maken. Kijk in de kookkalender voor de planning van Workshops, Kooklessen met kinderen of Kookbegeleiding voor volwassen.

Zo bereik je ons

Stel ons gerust een vraag