Kemper Fysiotherapie

Jorne Kemper
Stratumsedijk 36
Eindhoven

06-33621971
info@kemperfysiotherapie.nl
www.fysiotherapie-eindhoven-centrum.nl

Ontmoet Jorne op het platform

Heeft u pijn of een blessure?
Wordt u beperkt in uw dagelijks leven of sport?

Bij Kemper Fysiotherapie vinden we het een geweldige uitdaging u daarbij te helpen!

Binnen Kemper Fysiotherapie wordt veel bewegingswetenschappen toegepast. Door gebruik van kennis over het lichaam en het aansturen van bewegen proberen we de pijn zo snel mogelijk weg te nemen. Met 3D-bewegingssensoren brengen we uw bewegen nauwkeurig in kaart om ongewenste bewegingspatronen adequaat te herkennen. De therapie wordt hier voor een belangrijk deel op afgestemd. Met o.a. expertise op het gebied van fysiotherapie, bewegingswetenschappen, massages van spieren/fascia en mogelijk dry-needling helpen we u bij Kemper Fysiotherapie graag uw doel te bereiken!

Fysiotherapie

Bij Kemper Fysiotherapie wordt veel bewegingswetenschappen toegepast. Allereerst proberen we door middel van een adequate interventie op de korte termijn een verlichting van de pijn te realiseren. Daarnaast kijken wij verder dan de lokale pijn. Waarom zijn er pijnklachten ontstaan? Is er een goede afstemming tussen het lichaam en de belasting waar het lichaam aan wordt bloot gesteld? Het gebruik van 3D-bewegingssensoren kan in veel gevallen bijdragen om het beweeggedrag goed in kaart te brengen. Zwaktes in de beweegketen en stijfheid van motoriek worden nauwkeurig geregistreerd. Het behandelplan bestaat vaak uit een combinatie van; het masseren spieren/fascia met mogelijk dry-needling, het mobiliseren van een gewricht en/of het herstellen van het bewegen en motoriek.

Fysieke training

Fysieke training

Om te winnen in topsport moet het lichaam aan veel voorwaarden voldoen. Met kennis vanuit fysiotherapie/bewegingswetenschap, ervaring in het trainen van topsporters en het zelf hebben beoefend van topsport zijn wij daarin zeer kundig.
Centraal in de trainingen staat een goede afstemming tussen de atleet en de sport die wordt beoefend. Dát moet op elkaar aansluiten. Kennis over spiervezels, motoriek, trainingsfysiologie etc. zijn essentieel om deze afstemming te optimaliseren. Bij sommige atleten is het programma gericht op het verkrijgen van meer motorische flexibiliteit. Dit houdt in dat het lichaam snel moet kunnen reageren op veranderingen die optreden in de omgeving van de sporter. Dan kan een tegenstander zijn die een passeeractie inzet, maar ook een kuiltje in de baan waarin de tennisbal stuitert die om een snelle reactie vraagt. Bij anderen kan het accent meer liggen op weerstandstraining/krachttraining. Een definitie die ons aanspreekt is geformuleerd door Frans Bosch (2012): coördinatietraining onder weerstand.
Bij de intake zal een uitgebreide analyse gedaan worden op de behandelbank in combinatie met het beweeggedrag in de gym. Dit gebeurt met het 3D-bewegingsregistratiesysteem. Hierbij worden zwaktes in de beweegketen nauwkeurig geregistreerd. De bevindingen vormen de basis voor het trainingsschema.

Jorne Kemper

Ik ben fysiotherapeut/bewegingswetenschapper en doe daarnaast onderzoek om herstel van motoriek bij blessures beter te begrijpen. Op jonge leeftijd ben ik zelf veel bezig geweest met het behalen van een doel, namelijk proftenniser worden. Dat is helaas mislukt, maar het werken aan dit doel heeft wel mijn interesse gewekt voor bewegen, trainen en blessures. Sinds 2012 ben ik actief als fysiotherapeut, maar ook als wetenschapper ben ik actief. Bij FC Groningen heb ik onderzoek gedaan naar het ontstaan van blessures in de jeugdopleiding. Hoe dragen groei, veranderingen in gewicht en vetpercentage bij aan het ontstaan van blessures bij jonge topvoetballers? De resultaten staan beschreven in een wetenschappelijk artikel

Fysiotherapie
Fysieke training
Innovatie
Blog

Zo bereik je ons

Stel ons gerust jouw vraag