Mooi! Life-coaching

Karin Simonis-Wigbels
Mark 15
8253 EG Dronten

06-14983438
karin@mooilifecoaching.nl
www.mooilifecoaching.nl

Ontmoet Karin op het platform

Ouderschap met autisme

Ben jij een vader of moeder met autisme en vraag je je af hoe je je leven en je relatie ‘auti-proof’ inricht zodat je meer rust en plezier ervaart?

Je bent een vader of moeder met autisme. Of een vermoeden van autisme. Misschien heb je zelf geen diagnose en heb je daar ook geen behoefte aan, maar herken je gewoon heel veel van je jezelf in je zoon of dochter die een tijd geleden een diagnose autisme heeft gekregen.

Je wilt het graag goed doen als ouder en als partner. Je houdt van ze en gunt ze het allerbeste: een fijn gezin, plezier met elkaar, rust en harmonie in huis. Je houdt van eerlijkheid. In contact met de mensen om je heen vindt je het ook fijn als het écht ergens over gaat. Oppervlakkige praatjes met netjes ‘praten om het praten’…nee, dat is niets voor jou!

‘Normaal’ zijn
Je hebt geworsteld met ‘normaal’ zijn, jezelf aanpassen om overeind te blijven en contact te houden, want dat vind je belangrijk.
Het is echt niet zo dat je altijd alleen wilt zijn – zeker niet! Samen zijn met mensen waar je van houdt, vind je belangrijk!

Het is ook fijn als je ze ergens mee kunt helpen en samen iets leuks te doen. Maar af en toe wil je ook gewoon ongestoord alleen kunnen zijn.
Daarom heb je ook altijd veel geleerd over hoe je hoort te doen om te zorgen dat je je werk goed kunt goed, een goeie collega kunt zijn.
Het is hard werken, maar dankzij je doorzettingsvermogen heb je veel voor elkaar gekregen. Je hebt een gezin, een partner, een huis, een prima baan.

Elke dag chaos en stress, henken je dat? Aan de buitenkant lijkt het allemaal prima op orde.
En toch gaat het niet zoals je wilt…
Want je bent moe. Heel moe. Er is zoveel stress, elke dag weer!

We begrijpen elkaar niet meer
Het contact met je partner verloopt ook steeds moeizamer – er zijn zo vaak irritaties, verwijten en ruzies tussen jullie. Het lijkt wel of je allebei op je eigen spoor praat. Het is lang geleden dat je het gevoel had dat je elkaar begreep.

Kinderen: een bron van overprikkeling
Het lijkt wel of dit meer is geworden sinds de kinderen geboren zijn, toen veranderde alles. Je houdt zielsveel van je kinderen, maar het is ook moeilijk: om ze te begrijpen en te weten wat ze precies nodig hebben. Ze zijn ook gewoon druk en onvoorspelbaar.

Als je een drukke dag hebt gehad, kun je het er eigenlijk niet meer bij hebben: het spelen, rennen, huilen, vragen, lachen, roepen, vertellen, willen knuffelen, willen stoeien. Kinderen wil zo veel en zoveel tegelijkertijd!
Een van je kinderen heeft misschien zelf autisme en dus extra zorg en een andere aanpak nodig dan ‘gebruikelijk’. Dit legt een behoorlijke extra druk op het hele gezin. De kinderen zijn superlief, maar ook verwarrend en een grote bron van overprikkeling.

  • Je bent elke dag moe en ervaart zoveel stress
  • Je ervaart je leven als een chaos waar je de controle over kwijt bent
  • Het contact met je partner ontaardt steeds in verwijten en geruzie over en weer – je snapt elkaar gewoon niet meer
  • Je houdt zielsveel van je kinderen, maar tegelijkertijd zijn ze ook een constante bron van overprikkeling en verwarring.
  • Dat autisme…je herkent er echt wel het nodige in, dus het zal ook wel zo zijn dat dit voor jou geldt.
  • Je bent goed in je werk maar door de vermoeidheid kun je je maar moeilijk concentreren. Heel frustrerend!

Ik ben super blij met wat wij thuis bereikt hebben en ik gun dit jou ook. Met mijn bak aan ervaring thuis en in mijn werk in de zorg, geloof ik dat ik je veel te bieden heb en handreikingen kan geven om je leven meer te leven zoals je dat zou willen.

Dus als jij op zoek bent naar iemand die je kan helpen om wat meer grip op je leven en je relatie te krijgen, neem dan contact met me op.

Karin schreef het E-boek: Leer opkomende stress eerder herkennen en overprikkeling voorkomen. Bekijk of het e-book jou kan helpen.

Ga naar het e-book

Zo bereik je mij

Stel mij gerust een vraag