Mama Vita

Mevr. Claudette Nouris
Elzenhof 6
1965 LJ Heemskerk

06-53524006
info@mamavita.nl
www.mamavita.nl

Ontmoet Claudette op het platform

VERBINDING INSPIRATIE VEERKRACHT

Jouw kind ontwikkelt zich anders….

Een kind opvoeden met autisme vraagt nogal wat. Dagelijks ondervinden veel moeders dan ook de gevolgen van het autisme van hun kind(eren). Zij zitten met vragen, maken zich zorgen en voelen zich in meer of mindere mate onzeker. Zij hebben een zware taak en staan er vaak alleen voor. Dit leidt in veel gevallen tot een grote (over)belasting en veroorzaakt een verhoogd stressniveau met serieuze psychische en gezondheidsklachten als gevolg.

Zowel de kinderen als hun ouders stuiten regelmatig op onbegrip in hun omgeving. Als ouders heb je elkaar daarbij heel hard nodig om te leren van elkaar, samen op te komen voor je kinderen en om te weten dat je niet de enige bent. Mama Vita is een ontmoetingsplek voor al die moeders die aan het onderzoeken zijn hoe zij, samen met hun omgeving, hun kind(eren) zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Mama Vita is er om jouw veerkracht te versterken door inspiratie en verbinding. Samen kunnen we de verantwoordelijkheid voor onze kinderen met autisme aan. En samen maken we deze onzichtbare groep zichtbaar.

“Autisme (ASS) is geen gevolg van niet correct functionerende hersenen, maar een variatie op de ‘gewone’ ontwikkeling van het kind. Een autistische ontwikkeling kan gezien worden als een vertraagde ontwikkeling op bepaalde gebieden. Het kan bij kinderen met ASS dus langer duren voordat de ontwikkeling op bepaalde gebieden op gang komt. Ook kan het zijn dat een kind met autisme op andere gebieden juist kan voorlopen op leeftijdsgenoten. Een kind met autisme kan moeite hebben met bepaalde taken, maar zichzelf deze wel aanleren. Een kind met een vorm van autisme is leerbaar en kan zichzelf ontwikkelen”

— Martine Delfos

Mama Vita: Een netwerk voor moeders van een prachtig kind met autisme

Wat we doen

Mama Vita brengt moeders bij elkaar en biedt hun ondersteuning, verbinding en netwerken. Tevens stimuleert Mama Vita de inzet van ervaringsdeskundigheid. Door de activiteiten en programma’s van Mama Vita groeien de moeders door naar actieve moeders die hun leven weer (beter) kunnen invullen en op deze wijze weer mee kunnen doen aan de maatschappij.

Mama Vita organiseert diverse activiteiten voor haar vriendinnen (moeders en regiomoeders) zoals:

  • Een jaarlijkse landelijke dag voor alle moeders
  • Maandelijkse regiobijeenkomsten, georganiseerd door regiomoeders
  • Regiomoederdagen voor de regiomoeders

Zo bereik je ons

Stel ons gerust een vraag