E-book: autismespectrumstoornis, een kijkje in mijn hoofd

Anne-Claire kreeg in 2012 de diagnose autisme. Ze leert van alles over zichzelf tijdens psycho-educatie. Het was echter lastig om alle kennis en informatie goed onder woorden te brengen aan haar omgeving. Omdat ze zich al tekenend en schrijvend beter kan uitdrukken heeft ze een e-book gemaakt waarin ze uitlegt hoe autisme er bij haar uitziet. Dit boekje heeft ze gedeeld met FANN zodat het ‘uitgegeven’ kon worden en bereikbaar was voor een groter publiek. Dit in de hoop dat anderen hier ook iets aan kunnen hebben.

Anne -Claire gaat middels verhelderende tekst en prachtige illustraties de verschillende theorieën en verklaringsmodellen rondom autisme bij langs. Ze laat zien hoe ze dit bij zichzelf beleeft en benoemt dat iedereen met autisme uniek is door de combinatie van de kenmerkende informatieverwerking en ieders specifieke persoonseigenschappen. Op het einde gaat ze in wat ze nodig heeft in haar dagelijks leven om zo goed mogelijk te functioneren.

Bron: FANN – Female Autism Network of the Netherlands
Anne-Claire (2018). Autisme Spectrum Stoornis. Een kijkje in mijn hoofd. [e-boek] Female Autism Network of the Netherlands.

Heb jij het boek gelezen? Laat ons weten wat je ervan vindt.
Wil jij dit boek ook downloaden?