Boekentips

Ken jij het boek ‘Moppereend’?
Het boek over een eend die mopperig is en wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje dat uitgroeit tot een MEGANTISCHE wolk? Een prachtig boek met mooie prenten dat gaat over een eend die mopperig is en niemand heeft om mee te spelen. Boven haar hoofd hangt een klein grijs wolkje. De verschillende dierenvriendjes die ze tegenkomt proberen haar op te vrolijken door te vragen om met hen mee te doen. Uiteindelijk worden de dierenvriendjes meegetrokken in het gechagrijn van Moppereend. Ondertussen is het donderwolkje boven Moppereend een MEGANTISCHE wolk geworden.

Wat voor een wolk was dit?
Was het een SOMBERwolk?
Was het een TREURwolk?
Of zou het… was het…
een MOPPEREENDwolk?
Zou hij altijd de zon verduisteren?
Kon hij BARSTEN?

En wat krijg je dan?
Met het barsten van de wolk komt alles uiteindelijk weer goed.

Lees meer op ons platform

Weet jij dat boeken een mooie manier zijn om het gesprek over welk thema dan ook aan te gaan?

Ken jij bijvoorbeeld het prentenboek ‘De kleur van emoties’? Het boek over het kleurenmonster? Een prachtig boek met mooie prenten dat gaat over het kleurenmonster dat wat betreft zijn emoties helemaal in de war is. Hij krijgt hulp van een meisje om zijn emoties te gaan herkennen en te leren benoemen. Net als het kleurenmonster hebben ook kinderen iemand nodig die ze helpt om over dit onderwerp in gesprek te gaan.

Zit jij soms ook met je handen in het haar als het gaat om thema’s die kinderen betreft?

Weet dan dat (voor)lezen van boeken een mooi aanknopingspunt is om met kinderen en volwassen in gesprek te gaan.

In deze community vind je in de bibliotheek allerlei inzetbare boekentips. In blogs zetten we regelmatig een boek centraal. Ook een boekentip? Laat het ons weten via de community.

Wat brengt de community Toekomstgericht Onderwijs jou?

Doe mee

Start vandaag met bijdragen!

Wil jij op een positieve wijze over jouw ervaringen rondom onderwijs schrijven en actief bijdragen aan de community Toekomstgericht Onderwijs? Meld je dan aan.

Samen zijn we de WIJste.

aanmelden