Aanmeldformulier Boekgesprekjes met …

Met Boekgesprekjes met Christel en Manon… laten wij zien hoe je prentenboeken inzet om bewustwording en ontwikkeling te creëren om welbevinden bij kinderen te vergroten. De onderliggende boodschap in een prentenboek zorgt voor kinderen voor herkenbaarheid en maakt het onderwerp beeldend. Er is voor iedereen herkenning en ieder kind haalt de boodschap eruit die passend is bij hem of haar. Het voorlezen is een prachtige start om daar vervolgens met elkaar het gesprek over aan te gaan.

Op YouTube staan filmpjes met korte tips voor ouders en professionals over hoe je het kunt aanpakken. Om het laagdrempelig te maken, zijn in de omschrijving de linkjes toegevoegd naar het digitale prentenboek.

Voor wie: Voor iedereen (ouder, pedagogisch medewerker, leerkracht, kindercoach, zorgprofessional etc.) die graag het gesprek aangaat met kinderen van 0-12 jaar over thema’s gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling en hier meer handvatten voor wil zodat kinderen zichzelf beter leren kennen.

Resultaat: Een deelnemer weet in welke situatie je welk prentenboek inzet en heeft meer kennis van mogelijkheden om hiermee welbevinden van kinderen te vergroten. Je weet hoe je emoties kunt reguleren. Je bent je bewust van het effect van meerdere vormen van feedback op ontwikkeling. Je hebt een praktisch document met uitgewerkte voorbeelden.

Online workshop “Boekgesprekjes met… XL

Werkwijze: In een maximaal twee uur durende online workshop geven wij deelnemers nieuwe inzichten. Dit doen we op onze enthousiaste en stimulerende wijze. We maken gebruik van onze jarenlange ervaring in het onderwijs en kennis van en vaardigheden met betrekking tot welbevinden, emoties, talenten, eigenaarschap en communicatie. Inmiddels spreken we ook uit ervaring als coach/trainer.

Feedback van deelnemers: “enthousiast, geïnspireerd, duidelijk, goede uitleg, mooie koppeling theorie en praktijk, handvatten voor thuis en op werk, handige vragenwijzer, leuk om mee verder te gaan.”

Kosten: €35 incl. btw (maximaal 10 deelnemers) excl. waaier

Wil je de waaier ook bestellen? Klik dan hier

Activiteitenoverzicht

 • Donderdag 11 februari  van 19.45-21.45 uur
  Online – Aanmelden via onderstaand formulier
 • Dinsdag 9 maart  van 15.30-17.00 uur
  Locatie: bibliotheek, Son en Breugel
  Aanmelden via de bibliotheek

 • Dinsdag 9 maart  van 19.30-21.00 uur
  Locatie: bibliotheek, Geldrop
  Aanmelden via de bibliotheek

 • Woensdag 10 maart  van 14.30-16.00 uur
  Locatie: bibliotheek, Heeze
  Aanmelden via de bibliotheek

 • Dinsdag 13 april  van 19.30-21.00 uur
  Locatie: bibliotheek, Mierlo
  Aanmelden via de bibliotheek

Ook werken aan kindontwikkeling?

Wil jij ook bijdragen aan kindontwikkeling en bruggen bouwen, net als wij? Sluit je dan nu aan op onze community Kindontwikkeling en doe mee!

Inschrijfformulier