— event —

Kindontwikkeling, kinderen lekker in hun vel

WIJzer dankzij slaat opnieuw de brug tussen professionals en ervaringsdeskundigen

Dankzij een kind sta je anders in het leven. Of hij of zij nu autisme heeft, hoogbegaafd is, alle 2 wel of alle 2 niet. Vanuit die gedachte organiseert stichting YOURIN2 op woensdagavond 22 september de bijeenkomst: Kindontwikkeling, kinderen lekker in hun vel. Want zorgen voor de ontwikkeling van kinderen doen we samen.

Hoe laat jij kinderen lekker in hun vel zitten? Hoe stimuleer je kindontwikkeling?
Laat je inspireren tijdens dit evenement waarbij wij vanuit diverse invalshoeken laten zien hoe je dit kunt doen. De ontwikkeling van een kind hangt niet alleen af van de opvoeding van ouders. Kinderopvang-, onderwijs- en zorgprofessionals spelen hierbij ook een belangrijke rol. WIJzer dankzij verbindt deze partijen in dit netwerk om verbetering van kindontwikkeling te stimuleren. Zodat elk kind, overal, mee kan (blijven) doen.

Wil jij leren van andere professionals en ervaringsdeskundigen?
Leer van elkaar en inspireer elkaar tijdens deze bijeenkomst en ontmoet elkaar na deze avond ook op ons platform: samen.WIJzerdankzij.nl.

>> bestel hier je ticket(s)

Workshops – waarvan 1 te kiezen door deelnemer:

1. Executieve vaardighedenLizan Roefs (bekijk profiel)
Bewust worden van je talenten zodat je vaardigheden kunt ontwikkelen. Executieve functies zijn hogere denkprocessen die nodig zijn om activiteiten te plannen en aan te sturen. Ze zijn onderverdeeld in 11 vaardigheden. Deze denk- en gedragsvaardigheden geven een leerling inzicht in wat er beter kan en de leerling wordt hiermee mede-eigenaar van zijn eigen ontwikkeling. Het ontwikkelen van deze vaardigheden bij leerlingen is een ’21st Century Skill’ van de leerkracht.

2. Relax! Stralend jezelf. Hoe kun je tot ontspanning komen?Christel Lubse (bekijk profiel)
Je ziet je kind ook regelmatig gestrest en zich zorgen maken voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of een boekbespreking. Je vindt het verschrikkelijk dat je kind deze zorgen nu al heeft en zich gestrest voelt. Mag die lat alsjeblieft wat lager, denk je vaak bij jezelf. Je wilt graag dat je kind ontspannen en vrolijk is. Je wilt vooral dat je kind lekker in zijn vel zit, zich letterlijk als een vis is in het water voelt. Lekker in je vel, een hoog welbevinden is het allerbelangrijkst.

3. Boekgesprekjes met Manon Arts (bekijk profiel)
Met “Boekgesprekjes met ” laat Manon je zien hoe je prentenboeken inzet om bewustwording en ontwikkeling te creëren om welbevinden bij kinderen te vergroten. De onderliggende boodschap in een prentenboek zorgt voor kinderen voor herkenbaarheid en maakt het onderwerp beeldend.

4. Prikkels in de groep – Sandra Stultiens (bekijk profiel)
Heb je het vermoeden dat een kind op school overprikkeld wordt? Welke aanpassingen zouden kunnen helpen, zodat er een betere balans tussen school en thuis ontstaat.

5. In gesprek met – Merijn & Nina
Wil jij meer weten over Merijn en Nina, twee hoogbegaafde tiener kanjers die dankzij (om misschien wel ondanks) hun slimheid uitgevallen zijn in het onderwijs? Hoe zij hiermee dealen en waardoor zij WIJzer zijn geworden?

(Voor de keuze voor een workshop nemen we na aankoop van een ticket contact met je op. Hierbij geldt wie het eerste komt, wie het eerst maalt).

• Tijdens dit event krijg je een goodiebag met materialen welke je de volgende dag zelf al kunt toepassen in de praktijk!

Adres: Autismepunt – Lupinestraat 14, 5614 GM Eindhoven

LET OP: Voor dit exclusieve evenement is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wees er snel bij, want op = op. Zijn de kaarten uitverkocht of wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Laat het ons weten op info@wijzerdankzij.nl

Wij houden ons tijdens dit evenement strikt aan de RIVM richtlijnen. Zorgen voor de ontwikkeling van kinderen doen we samen. Door te verbinden kunnen we van elkaar leren en kindontwikkeling stimuleren.

///
Event over autisme en hoogbegaafdheid • 10 December 2020 – korte terugblik

Vanuit verschillende invalshoeken zagen deelnemers hoe zij de ontwikkeling van een kind dat autisme heeft of hoogbegaafd is, kunnen stimuleren. Zodat elk kind mee kan (blijven) doen. Invalshoeken die verder gingen dan gebruikelijk. Door diverse disciplines binnen het onderwijs, zorg, ervaringsdeskundigen en het werkveld met elkaar te verbinden leren zij niet alleen van elkaar, maar kunnen er ook mooie samenwerkingen ontstaan. Op die manier kunnen er veranderingen plaatsvinden. Zo waren er Sandra Stultiens, Manon Arts, Christel Lubse, Jo Verlinden, Kirsten Swinkels, Daniel Damen, Merijn Sommer, Nina Everaerts en Hilde Ten Thije; vertegenwoordigers vanuit diverse disciplines.

Samenwerkingen

Juist de combinatie van deze verrassende samenstelling van de groep, zorgde voor mooie resultaten en verrassende inzichten. Het was voor WIJzer dankzij de 1e keer dat ze een dergelijke bijeenkomst organiseerden. “Maar gezien de positieve reacties en resultaten, hebben we onze agenda’s voor volgend jaar alvast geblokt”, aldus Esther Smeets, één van de oprichters.

Bruggenbouwers

Bij WIJzer dankzij geloven ze namelijk in de kracht van netwerken. Ze verbinden verschillende disciplines die op het 1e gezicht misschien niets met elkaar te maken hebben. Ze verbinden professionals en ervaringsdeskundigen en richten zich hierbij op zorg, onderwijs, werk, wonen, hulpmiddelen, sport, vrije tijd en vakantie. Online verbinden via een community en offline via workshops, presentaties en bijeenkomsten. “Als je verder kijkt, zijn het juíst die bruggen die ervoor zorgen dat mensen antwoord vinden op hun vraag over bijvoorbeeld autisme”, aldus Esther Smeets. “In die zin kan het soms heel logisch zijn bepaalde diagnoses aan elkaar te koppelen, daarin zijn we uniek.”

Positieve benadering

Het bouwen van deze bruggen doet de stichting mét en voor iedereen die te maken heeft met autisme en hoogbegaafdheid. Vanuit verschillende achtergronden vullen disciplines zoals onderwijs, zorg professionals en ervaringsdeskundigen elkaar aan en kijken ze naar de mogelijkheden en verbinden deze verschillende disciplines die op het eerste gezicht misschien niets met elkaar te maken hebben. Want of jezelf nu een autisme diagnose hebt of hoogbegaafd bent: we worden WIJzer dankzij elkaar”, vult Iwan Haex aan. Hij roept degenen die hun visie delen en zich willen aansluiten bij het netwerk dan ook op te reageren. “Want goede bruggenbouwers heb je nooit genoeg!”

Over WIJzer dankzij

Sinds 2011 bouwt WIJzer dankzij (voorheen bekend als WIJzer met je beperking) bruggen waar anderen beren zien. Oprichters Esther Smeets en Iwan Haex bieden met hun stichting een sterk netwerk met verrassende disciplines waar mensen het antwoord vinden op hun vraag over autisme en hoogbegaafdheid. Hun community telt op dit moment ruim 200 actieve leden, met ongeveer 80 organisaties. Dankzij 200.000 bezoekers per maand werken we hard aan bekendheid rondom inclusie. Het eerste offline event – Kindontwikkeling- vond vorige week plaats en was een groot succes dankzij een mooie samenwerking met diverse partijen.

#samendeWIJste

Contact
Neem voor meer informatie contact op met
Esther Smeets via esther.smeets@wijzerdankzij.nl | 06-48674371 of
Iwan Haex via iwan.haex@wijzerdankzij.nl | 06-24592341