WIJzer met verbindt – want samen zijn we de WIJste

Samen.wijzermetjebeperking.nl is het eerste online zorgplatform voor en door mensen die met een beperking te maken hebben, privé of in hun werk. Hier tref je mensen met soortgelijke uitdagingen, expertise of gedeelde passie. Op ons platform inspireer en help je elkaar en creëren we een veilig omgeving waarin alle vragen gesteld kunnen worden.

Wat is de meerwaarde van ons portaal?
Binnen de diverse communities ontmoet je gelijkgezinden en professionals. Door kennis en positieve ervaringen van anderen tot je te nemen vergroot je je eigen zelfredzaamheid. Hierdoor kunnen problemen misschien al eerder aangepakt of opgelost worden. Indirect werken we op deze manier aan het terugdringen van de problematiek en de lange wachtlijsten.

Wat biedt het portaal jou?

Als professional:

 • Laat zien wie je bent en welke expertise je in huis hebt.
 • Wordt ambassadeur van jezelf en/of jouw organisatie.
 • Kom met je persoonlijke profiel rechtstreeks in contact met bestaande of nieuwe relaties.
 • Deel jouw evenementen met onze kalender.
 • Leg contact met ander professionals, inspireer, informeer en co-creëer nieuwe diensten.
 • Draag actief bij aan het terugdringen van de problematiek en wachtlijsten.

Als hulpbehoevende:

 • Leer van oplossingen en ervaringen van anderen.
 • Deel jouw verhaal op een positieve wijze.
 • Stel jouw vraag rechtstreeks aan professionals en gelijkgestemden.
 • Bezoek de uitgebreide kennisbibliotheek met boeken, films, apps, whitepapers enz.
 • Kom met je persoonlijke profiel rechtstreeks in contact met andere leden van de diverse communities
 • Met de handiger zoekfunctie zoek je makkelijk op een onderwerp.
 • Schrijf je in voor evenementen via de evenementenkalender.


Hoe kun je meedoen?
Binnen de WIJzer met-community kennen we twee soorten profielen:

 • Persoonlijk profiel
  Dit is iemand die op persoonlijke titel deelneemt aan het portaal, bijvoorbeeld iemand die zelf een beperking heeft, mantelzorger, familielid, vrijwilliger.
 • Bedrijfsprofiel
  Dit is iemand die als professional deelneemt aan het portaal en verbonden is aan een organisatie. Dat kan zijn als werknemer of als zelfstandige. Dit profiel is altijd gekoppeld aan een uitgebreide bedrijfsvermelding.

Wat is het verschil?
Elk lid heeft een persoonlijk profiel en is persoonlijk te benaderen. Ieder lid kan deelnemen aan diverse communities, vragen stellen, antwoord geven, een blog plaatsen en inschrijven voor een evenement. Personen met een bedrijfsprofiel hebben een koppeling naar een uitgebreide bedrijfsvermelding, welke zichtbaar is op het portaal en op de zoeker van de website www.wijzermetjebeperking.nl. Hieraan kunnen ook andere collega’s gekoppeld worden. Tevens is het mogelijk om evenementen of andere interessante informatie in te bibliotheek te plaatsen en te koppelden aan dit bedrijfsprofiel.

Hoe werkt het portaal?
Om in te loggen ga je naar https://samen.wijzermetjebeperking.nl/home en klik je rechts bovenaan op de knop Login. Log in met de gegevens die je hebt ontvangen of maak zelf een wachtwoord aan door te klikken op Registreren.

Nog geen account? Maak een account aan en klik op Account aanmaken.  Vul je gegevens in en ontvang je bevestigingslink in je mailbox.

Persoonlijke dashboard
Als je inlogt kom je op je persoonlijke dashboard. Hierop wordt alle informatie getoond die in alle communities geplaatst is.

Via Groepen ga je een laag dieper op het portaal naar de diverse communities. Klik op een community en alleen de informatie van die community wordt getoond.

Wat vind je op het portaal?
Dashboard           : Een overzicht van alle geplaatste informatie
Posts                     : Binnen post kunnen blogs en vragen gesteld worden. Blogs kunnen door de deelnemers zelf geplaatst worden, maar ook door de community manager van WIJzer met. Bekijk de richtlijnen voor het plaatsen van een blog.
Kaart                    : De kaart geeft alle deelnemende organisaties in jouw omgeving weer.
Groepen               : Een overzicht van alle groepen.
Evenementen      : Alle evenementen in Nederland en België
Bibliotheek           : Kennisbank met o.a. interessante boeken, films, documentaires, apps, hulpmiddelen, whitepapers etc.
Organisaties:       : Een overzocht van alle deelnemende organisaties en de daaraan gekoppelde medewerkers.
Personen              : Een overzicht van alle deelnemers binnen de community/communities


Hoe plaats ik een post?

Hoe deel ik mijn evenement?
Evenementen worden door de community manager op het portaal geplaatst. Meld je evenement aan via dit formulier.

Hoe deel ik informatie voor de bibliotheek?
In de bibliotheek verzamelen we zo veel mogelijk relevante informatie voor hulpbehoevende en professionals. Deze informatie  wordt door de community manager op het portaal geplaatst. Heb je interessante informatie voor ons om te vermelden? Meld het hier.

Community als App op je telefoon

Deze mensen gingen je voor

Ontmoet hen op ons portaal

Mieke Touwen
Mieke TouwenErvaringsdeskundige
Mieke Touwen, moeder van de tweeling Bas en Tim, richtte een lotgenotengroep op om ouders van zieke kinderen bij te staan
Pascal Van IJzendoorn
Pascal Van IJzendoornAuteur
Pascal van IJzendoorn kreeg op zijn 32e de diagnose ASS. Hij schreef het boek Help, ik ben een autist! Ik was het al voordat ik het wist.
Esther Kant
Esther KantBlogger, auteur, moeder
Esther Kant is een veelzijdige bezige bij. Moeder van een “bijzonder kind”, lerares, blogger, auteur en eigenaresse van ‘Bureautje van niks’.
Doe mee

Ook deel uitmaken van onze community?

Heb je zelf een beperking, ben je ouder, familie, vriend, hulpverlener, professional, leraar, ondernemer of werkgever en/of heb je te maken met deze doelgroep? Wil je hiervan leren of wil je actief bijdragen? Meldt je dan aan voor één van onze community. Samen zijn we de WIJste.

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.

Ga naar community
Mail ons