Hoogbegaafden jongeren in debat met de politici van de toekomst over passen onderwijs

#samendewijste

Op vrijdag 16 april jl. organiseerden we in samenwerking met Stichting Hoogbegaafd! het debat “Tussen plicht en praktijk” waarin hoogbegaafde kinderen en jongeren in gesprek gingen met politici. Wij blikken terug op een mooi debat en willen Filemon Wesselink, Fabian Leijten, politici Rudmer Heerema, Lisa Westerveld en Sylvana Simons en alle deelnemers en betrokkenen van harte bedanken voor hun deelname aan dit debat.

Ook tijdens dit debat is het Manifest Hoogbegaafdenonderwijs, de 2150 ondertekeningen en vele verzamelde ervaringsverhalen met de politiek gedeeld.
De kinderen en jongeren hebben hun verhalen goed onder woorden kunnen brengen en er zijn wat stevige thema’s besproken: dat ziek van school worden niet serieus wordt genomen, dat je kan worden afgerekend op je hoogbegaafdheid en dat je pas hulp krijgt als het al veel en veel te laat is. En dat hulp en alternatieven voor onderwijs nog te vaak stranden door de huidige wet- en regelgeving. Heftig voor alle leeftijden om te bespreken, maar zeker als je nog zo jong bent.

Als ouder, professional of op ander wijze betrokkene bij hoogbegaafde kinderen en jongeren laten we je graag kennisnemen van de inhoud van dit debat.

Het online debat richtte zich op vier thema’s.

  1. Thema 1: Ontwikkelbehoefte
  2. Thema 2: Leerbehoefte
  3. Thema 3: Ondersteuningsbehoefte
  4. Thema 4: Toekomst, wat nu?

De compilatie video’s van deze thema’s zijn elk hieronder afzonderlijk te bekijken.

Thema 1: Ontwikkelbehoefte

Thema 2: Leerbehoefte

Thema 3: Ondersteuningsbehoefte

Thema 4: Toekomst

Verslag van het debat

Van het debat is ook een verslag gemaakt. Lees het verslag hier.

Meer van deze initiatieven mogelijk maken? Steun ons

Stichting YOURIN2 is een Sociaal Belangen Behartigende Instelling (SBBI) en ondersteund initiatieven, zoals deze. Als SBBI-geregistreerde stichting zijn wij grotendeels afhankelijk van donaties in het uitvoeren en ontwikkelen van onze activiteiten. Jouw donaties zijn heel erg welkom en hard nodig. Wil jij dat we deze initiatieven mogelijk blijven maken? Steun ons met een kleine bijdrage, bijvoorbeeld €10 maakt al het verschil!

Doneer
Hoogbegaafden die samenwerken

Wat brengt de community hoogbegaafd jou?

Ervaringsdeskundigheid

Praat na over dit debat en ontmoet andere ouders van hoogbegaafde kinderen en hoogbegaafden zelf in onze online community. Ontmoet mensen die weten waar je het over hebt en jou helpen met hun kennis en diensten. Een plek waar je elke vraag kunt stellen die je bezig houdt of waar je zelf je opgedane kennis kunt delen met anderen over Hoogbegaafdheid.

licht in de hand
Hoogbegaafden die samenwerken

Evenementen

Tijdens onze evenementen ontmoet je de leden van onze communities. Ervaringsdeskundigen en professionals binnen zorg, onderwijs, wonen, werk, sport, vakantie, vrije tijd en hulpmiddelen ontmoeten elkaar.

Evenementen en opleidingen van onze leden zijn terug te vinden in onze agenda.

Naar de evenementenpagina

Samenwerkingsverbanden waar we trots op zijn!