Begrijpend lezen verbinden aan thema’s

Krabbie Krab op School is een educatieve leerlijn voor kinderen vanaf groep 4. We combineren de leerlijn door natuureducatie, techniek en begrijpend lezen samen te voegen. Het lesmateriaal is thematisch, zowel digitaal als fysiek. De onderwerpen zijn onderverdeeld in de categorieën Aarde, Water, Lucht, Vuur en Mens. Buiten de ANW-vakken bieden we leerlingen ook verdieping en inzicht in geschiedenis, archeologie, techniek, filosofie, kunst, rijmen en dichten.

Door natuuronderwijs, techniek en creatieve opdrachten te combineren, verbeteren en verbreden we de woordenschat en vangen daarmee twee vliegen in een klap. De  leerkracht kan realtime meekijken naar hetgeen de leerling doet. Begrijpend lezen vormt een heel groot probleem in het onderwijs. We treden met deze vorm van onderwijs buiten de gebaande paden.

Stichting Krabbie Krab is een SBBI instelling zonder winstoogmerk.

ScanHB

 • Wil je de kwaliteit van het onderwijs voor deze leerlingen in kaart brengen?
 • Wil je nagaan welke verbeterpunten je kunt aanbrengen in jouw aanpak?
 • Wil je de aanpak voor leerlingen op een hoger niveau brengen?

Dan is ScanHB iets voor jou. Met ScanHB krijg je op een eenvoudige wijze en in korte tijd een compleet beeld van de kwaliteiten en de verbeterpunten in jouw onderwijsaanbod aan deze leerlingen.

Online kwaliteitsmeter voor elke school. ScanHB helpt je zicht te krijgen op de kwaliteit van het beleid en de professionaliteit van medewerkers als het gaat om het onderwijsaanbod aan talentvolle/hoogbegaafde leerlingen. De inhoud bestaat uit 12 online scanlijsten. Deze lijsten hebben betrekking op de beleidsbeschrijving (wat we willen) en op het handelen in de praktijk (wat we doen). Naast een beeld van kwaliteiten en de eventuele verbeterpunten krijg je tevens per lijst uitgebreide aanbevelingen.

Motiveren van begaafde bovenbouwleerlingen

Deze website biedt allerlei tips om de (hoog) begaafde bovenbouwleerlingen te motiveren zodat zij met plezier naar school blijven gaan! Op de website staat o.a. algemene informatie over hoogbegaafdheid, informatie over het begeleiden van de leerlingen en hoe u als leerkracht het beste kunt compacten en verrijken binnen de groep. De website geeft ook voorbeelden van lessen die u in kunt zetten bij de (hoog) begaafde leerlingen.

Online academie WijsSein: hoogbegaafdheid & beleid

Kennismodules hoogbegaafdheid en WijsBeleid

Wil je passend onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen realiseren?
Wil je meer weten over onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen?

Maak dan gebruik van gratis (en betaalde) modules in de online academie WijsSein.

Je kunt in de academie kennismodules volgen en een volledig beleidsplan maken.

Welke opties heb je?

Gratis kennismodules hoogbegaafdheid: tijdelijk zonder inloggen toegankelijk
Gratis modules WijsBeleid: eerst gratis registratie als deelnemer nodig
Betaalde kennismodules hoogbegaafdheid: eerst registratie als deelnemer nodig
Betaalde modules WijsBeleid: eerst registratie als deelnemer nodig

Meer informatie kun je lezen op: WijsSein

Of je kijkt direct even op de pagina’s van de online academie WijsSein.

Pien wil de wereld zien

Pien wil de wereld zien is een educatief boek in twee delen,.

Naast een doorlopend verhaal, zijn er na elk hoofdstuk werkbladen, waarvan de opdrachten in veel gevallen zelfstandig te maken zijn door kinderen van groep 5 en 6 van de basisschool en in het bijzonder door hoogbegaafde kinderen.

Aan het eind van elk deel vindt u lessuggesties en opdrachten, waarmee kinderen aan de slag kunnen gaan met het organiseren van oa een evenement op hun eigen school.

Het verhaal van het laatste hoofdstuk van deel 1 wordt afgesloten met een cliffhanger. In deel 1 wordt de lezer uitgenodigd om het spannende, zowel fictieve als non-fictieve verhaal verder te volgen in deel 2.

Nb bewegingsonderwijs, kunst, muziek & dans, zijn items die aan bod komen in Pien wil de wereld zien.

Motiveren van begaafde bovenbouwleerlingen

Deze website biedt allerlei tips om de (hoog) begaafde bovenbouwleerlingen te motiveren zodat zij met plezier naar school blijven gaan! Op de website staat o.a. algemene informatie over hoogbegaafdheid, informatie over het begeleiden van de leerlingen en hoe u als leerkracht het beste kunt compacten en verrijken binnen de groep. De website geeft ook voorbeelden van lessen die u in kunt zetten bij de (hoog) begaafde leerlingen.

We hebben wat te vieren

We hebben ruim 2100 vermeldingen in onze zoeker,
daarom hebben we deze maand ook een leuke actie voor jou!

Voor slechts €198,- een jaar lang vindbaar op de zoekers en het portaal van WIJzer met.
Waar wacht je nog op?

Aanmelden

Betere matches

We dragen bij aan een betere match voor zorgvrager én zorgverlener. Als zorgverlener kun je snel gevonden worden op jouw unieke kenmerken in onze zoekers. Door een optimale presentatie in een uitgebreide bedrijfsprofiel, welke we geheel voor je inrichten, sluiten we je aan op de community en krijg je toegang tot een mooi ontworpen portaal en een eenvoudig te beheren account.

Unieke presentatie

Door je kennis te delen in ons kennisplatform bieden we je een optimale gelegenheid om meer mensen te helpen met een specifieke achtergrond of klacht waar jij in gespecialiseerd bent.
 Een unieke kans dus om beter gevonden te worden op jouw expertise.

We bieden zorgvragers én zorgverleners de mogelijkheid om op een prettige -laagdrempelige- manier met elkaar in contact te komen.

 • Gevonden worden door jouw doelgroep in jouw omgeving

 • Unieke presentatie

 • Zichtbaarheid door foto’s en video

 • Geheel aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur

 • Zichtbaar op de kaart

 • Direct in contact door formulier

 • Optimaal vindbaar door Google SEO

Voor slechts €198,- een jaar lang vindbaar op de zoekers en het portaal van WIJzer met.
Waar wacht je nog op?

Aanmelden

De voordelen van onze community

 • Persoonlijk Dashboard

 • Jouw ervaringsverhalen delen

 • Direct contact

 • Evenementen kalender

 • Uitgebreide kennisbibliotheek

 • Overzicht organisaties in de regio

Waarin wij geloven

Wij geloven dat je met jouw kennis bij kunt dragen aan de zelfredzaamheid van een ander.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.