— Persbericht —

WIJzer dankzij lanceert community Hoogbegaafd

Eén plek om elkaar te ontmoeten en informatie te delen over hoogbegaafdheid

Eindhoven – 22 februari 2021. WIJzer dankzij lanceert de community Hoogbegaafd zodat ervaringsdeskundigen en professionals in Nederland én België elkaar op dat gebied kunnen ontmoeten. Dit naast de reeds bestaande community voor Autisme en Kindontwikkeling.

De community voor ervaringsdeskundigen én professionals is een plek om zoveel mogelijk informatie over het thema Hoogbegaafdheid samen te voegen en op een veilige wijze ervaringen met elkaar te kunnen delen. Eén plek om samen te bouwen aan een uitgebreide aanbiederskaart, kennisbibliotheek en evenementenagenda. Samen met een besloten community, waarin alleen professionals elkaar kunnen vinden voor intervisie.

Samen bruggen bouwen

Initiatiefnemers Esther Smeets en Iwan Haex geloven namelijk in de kracht van netwerken. Samen bruggen bouwen waar anderen beren zien door verschillende disciplines te verbinden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Vooral kijken vanuit mogelijkheden en benadrukken dat men van elkaar en elkaars initiatieven kan leren. Dat kan door positieve ervaringsverhalen en tips te delen om elkaar verder te helpen. “Het zijn juíst die bruggen die ervoor zorgen dat mensen antwoord vinden op hun vraag over hoogbegaafdheid”, aldus Esther Smeets.

Vanuit mogelijkheden en diverse achtergronden samenwerken

Door naar de mogelijkheden te kijken van eenieder, bouwen zij met stichting YOURIN2 verrassende online en offline bruggen tussen ervaringsdeskundigen en professionals in o.a. zorg en onderwijs. Vanuit verschillende achtergronden en disciplines verbinden en kijken naar de mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Hiervan leer je niet alleen van elkaar maar kunnen er ook mooie samenwerkingen ontstaan. Op die manier kunnen er veranderingen plaatsvinden binnen o.a. het onderwijs, de zorg en het werkveld.

Communityplatform

WIJzer dankzij is beschikbaar via www.wijzerdankzij.nl en het platform https://samen.wijzerdankzij.nl/groups/hoogbegaafd en offline via workshops, presentaties en bijeenkomsten. Op zowel de website als het platform kunnen bezoekers snel en makkelijk hun informatie vinden en contact opnemen met elkaar. “Precies datgene wat we zelf misten toen we op zoek moesten naar informatie over onze dochters” aldus Esther Smeets en Iwan Haex.

Zij roepen diegenen die zich willen aansluiten bij het netwerk dan ook op om te reageren. “ Want goede bruggenbouwers heb je nooit genoeg!”

Over WIJzer dankzij

Sinds 2011 bouwt WIJzer dankzij bruggen waar anderen beren zien (voorheen bekend als WIJzer met je beperking). Oprichters Esther Smeets en Iwan Haex bieden een sterk netwerk met verrassende disciplines waar mensen het antwoord vinden op hun vraag over hoogbegaafdheid, autisme en kindontwikkeling. De community telt op dit moment ruim 200 actieve leden, met ongeveer 80 organisaties.

#samendeWIJste

+ + + + + Einde persbericht + + + + +

Contact
Neem voor meer informatie contact op met
Esther Smeets via esther.smeets@wijzerdankzij.nl | 06-48674371 of
Iwan Haex via iwan.haex@wijzerdankzij.nl | 06-24592341